BHM Otelcilik, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerini İmzaladı
BHM, sektörde ve toplumda toplumsal cinsiyet eşitliğini ve kadınların güçlendirilmesini teşvik etme taahhüdünün bir parçası olarak Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensiplerini (Women Empowerment Principles – WEPs) imzaladı.
Özel bir törenle Kadının Güçlenmesi Prensiplerini imzalayan BHM, sektörde 50 yılı aşan bilgi, birikim ve tecrübesiyle sürdürdüğü adil, güvenli ve eşit fırsatlara sahip bir işyeri kültürü yaratma hedefi ile Kadının Güçlenmesi Prensiplerini uygulayacağını taahhüt etti.
BHM Yönetim Kurulu’nun onayladığı Kadının Güçlenmesi Prensipleri WEPs çerçevesinde taahhütleri aşağıdaki prensipleri içerir:
- Cinsiyet eşitliğinde tepe yönetim seviyesinde liderlik etme
- Cinsiyet ayırımcılığı yapmadan kadın ve erkek çalışanlara adil ve saygılı davranma
- Çalışanların iş sağlığı, huzuru ve güvenliğini gözetme
- Çalışanların eğitim, öğretim ve kariyer gelişimlerine destek olma
- Kadınları güçlü kılacak kurumsal gelişim, tedarik zinciri ve pazarlama uygulamalarını gözetme
- Toplumsal inisiyatiflerle fırsat eşitliğini teşvik etme ve savunma
- Cinsiyet eşitliği alanındaki ilerlemeyi düzenli ölçme ve raporlama
WEPs prensipleri kapsamında düşüncelerini paylaşan BHM Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut, “Başarımızda, tüm çalışma arkadaşlarımız için adil, güvenli ve eşit fırsatlara sahip bir çalışma ortamı yaratmış olmamızın etkin olduğuna inanıyoruz. Kadını Güçlendirme Prensiplerinin imzacısı olarak, kadınların önemli rolünün farkındayız. Bu prensiplere olan taahhüdümüz, şirketimizin geleceğini şekillendirmek ve toplumumuza katma değer yaratmak için taşıdığımız bir sorumluluktur. 2023-25 İnsan Kıymetleri Stratejik Planımız bu taahhüdü yansıtıyor.” dedi.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi İcra Direktörü Sima BAHOUS, WEPs imzacısı BHM için, “BHM‘yi WEPs yolculuğunda ilk adımı attığı için kutluyoruz. BHM‘yi işyerinde, sektörde ve toplumda cinsiyet uçurumlarının kapatılmasında ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin ilerletilmesinde kilit bir ortak olarak görüyoruz.” sözleriyle WEPs prensipleri kapsamında BHM’nin rolünün önemini vurguladı.
BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İcra Direktörü Sanda OKIAMBO ise BHM’ye teşekkürlerini şu ifadelerle sundu;
“Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (WEPs) on yılı aşkın bir süredir şirketlerin toplumsal cinsiyet eşitliğini hızlandırmasına ve kadınların işyerinde, sektörde ve toplumda güçlendirilmesini ilerletmesine yardımcı olmaktadır. Kadınların dünya nüfusunun yarısını temsil ettiği ancak iş dünyasında yeterince temsil edilmediği düşünüldüğünde, WEPs kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesinin önündeki engelleri yıkmak için gerekli yol haritasını sunmaktadır. Büyüyen bu topluluğa BHM için hoş geldiniz diyor ve WEPs’i sürdürülebilirliğe giden yolda bir rehber olarak kullandığınız, kadınların ve kız çocuklarının geliştiği, daha eşitlikçi bir dünyaya giden yolu yönlendirdiğiniz ve şekillendirdiğiniz için teşekkür ediyorum.”
BHM Grup İnsan Kıymetleri Direktörü İbrahim Hakan Yılmaz, “BHM olarak işyerinde tüm çalışanlarımıza adil, güvenli, insan onuruna yaraşır ve eşit fırsatlar sunan bir çalışma ortamı sunmayı arzu ediyoruz. Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerini taahhüt ederek Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin iş hayatında sadece bir hedef değil, bir norm olduğu bir gelecek hayal ediyoruz” sözleriyle WEPs prensiplerinin BHM için değerini vurguladı.
UN Women WEPs websitesinde BHM: https://www.weps.org/company/bhm-otelcilik
KADINLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ İLKELERİ HAKKINDA
Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (WEPs), işyerlerinde, sektörde ve toplumda, toplumsal cinsiyet eşitliğinin nasıl teşvik edileceği ve kadınların nasıl güçlendirileceği konusunda işletmelere rehberlik etmektedir. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve BM Kadın Birimi tarafından ortaklaşa oluşturulan WEPs, uluslararası çalışma standartları ve insan hakları ile işletmelerin toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadınların güçlendirilmesinin desteklenmesinde önemli bir role sahip olduğunun kabul edilmesiyle desteklenmektedir. Yedi ilkenin benimsenmesi, işletmelerin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi ve 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinde belirtilen toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi hedeflerini gerçekleştirebilmelerinin en iyi yoludur.
BHM HAKKINDA
Turizm yatırımlarında 2600 çalışanı ve 4331 yatak kapasitesi ile hizmet etmeye devam eden BHM, köklü geçmişinden aldığı güç ve deneyim ile, Kemer ve Sorgun’daki işletmelerinden sonra 2014 yılında Akra ve Akra V olarak ilk kez şehir otelciliğine adım atarak, Antalya’ya taze bir soluk getirmiştir. Akra Hotels markasıyla, 50 yılı aşan deneyimi ile uluslararası alanda hızla büyüyen otelcilik alanında sunduğu hizmet, yenilikçi insan kıymetleri uygulamaları ve yarattığı gastronomi deneyimleriyle, her zaman “rekabet üstü” olmayı hedeflemektedir. BHM, turizm yatırımlarını, 2015’te Akra Fethiye ve 2019’da Akra Fethiye The Residence ile devam ettirip toplamda 6 işletmesiyle turizm sektöründe hizmet vermektedir. Turizmin yanı sıra Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 12 bin metrekarelik endüstriyel yıkama ve temizleme tesislerinde, günlük 80 ton tekstil temizleme kapasitesi ve 300’den fazla çalışanı ile hizmet veren, bölgenin en donanımlı ve en temiz tekstil yıkama ve temizleme tesisine sahiptir.
İlgili İçerikler
-
AEDAŞ’tan 900 Milyon TL’lik Yatırım
Yorum yapılmamış | Tem 20, 2018
-
CW Enerji Hedef Büyüttü
Yorum yapılmamış | May 23, 2017
-
Elektrikli otomobil Tesla, Türkiye lansmanı için gün sayıyor
Yorum yapılmamış | Ara 31, 2022
-
ANSİAD’dan Antalya OSB’ye Üye Ziyareti
Yorum yapılmamış | Eki 20, 2017