ATSO Başkanı Davut Çetin’den, Business Center ve Müze Müjdesi

Seher Özen Karadeniz / BusinessAntalya

Dün, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın haziran ayı meclis toplantısına katıldım. ATSO Meclis Salonu’nda yapılan Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na üyeler, biraz da seçim kritiği yapabilmek adına erkence gelmişti. Fuaye alanında yan yana gelenler doğal olarak ilk olarak birbirlerine seçim değerlendirmesini yaptılar. Elbette biz medya mensupları da…

ATSO Başkanı Davut Çetin toplantıda yaptığı konuşmasında, kentin sıcak ekonomi gündemine ilişkin saptamalarının yanı sıra oda olarak kent için gerçekleştirecekleri kalıcı projelerden de söz etti. Elbette ki benim dikkatimi yine en çok bu projeler çekti. Sonuçlarını, etkilerini bugünden yarına göremediğimiz, ancak yıllar içinde toplum ve ekonomi için yarattığı katma değerin anlaşıldığı projeler. Müze projesi gibi, BusinessCenter Projesi gibi..

Gündemin sıcaklığı ve yoğunluğu sebebiyle uzun sayılabilecek bir konuşma  yaptı Çetin, www.businessantalya olarak toplantı sonrası tamamını sayfalarımızda sizlerle paylaştık. Ben, sayın Çetin’in konuşmasından kendimce önemsediğim konuları sizler için öne çıkarmak istedim.

Antalya’ya gelir gelmez kentin en önemli projelerinden birinde, Antalya Kent Müzesi Projesi’nde, üstelik de Tarih Vakfı’nın bir üyesi olarak çalışmış olduğumdan mütevellit Başkan Çetin’in, Antalya’da mimarisiyle öne çıkacak bir müzenin –İspanya’nın Bilbao kentindeki “Guggenheim Müzesi”, Vietnam’daki “Hanoi Müzesi”  gibi– kuruluş çalışmalarına başladıklarının haberini vermesi kentim adına beni ziyadesiyle mutlu etti.

Antalya Kent Müzesi’nin kuruluş çalışmaları sırasında çok kıymetli küratörümüz Orhan Silier başta olmak üzere projede çalışan arkadaşlarımla birçok STK’ya dünyada ve  ülkemizde müzecilik, müzeler ve kent müzelerinin toplumsal hafızanın ve kent kültürünün oluşumuna yaptığı katkılar üzerine çok sayıda sunum yapmıştık. Antalya Kent Müzesi çalışmalarının da hızlandığı bu dönemde, kente yeni bir müzenin  kazandırılacak olması dikkate değer. Antalya Kültür Sanat’la kentin kültür-sanat gündemini değiştiren ATSO, müze projesiyle bu alandaki katkısını pekiştireceğe benziyor.

Başkan Çetin’in açıkladığı bir diğer önemli proje de ATSO İnovasyon ve Business Center. İstanbul’da özel sektör tarafından hayata geçirilen business centerlarla ilgili çokça haber okumuştum. ATSO vesilesiyle Antalya’da benzer bir merkezin açılacak olması her şeyden önce girişimci gençlerin ve kadınlarımızın ilgisini çekecektir ve önünü açacaktır. Dünyada saatlik ofis kiralama, ofis paylaşma modellerinin ortaya çıktığını hatırlatan Çetin, “… Genç üyelerimiz, e-ticaret yapan üyelerimiz, işini yeni kuran üyelerimiz iş görüşmesi için ofis ortamına ihtiyaç duyabilirler. Bu nedenle biz bir yerimizi bu tür üyelerimize randevu sistemiyle kullandırmayı planlıyoruz” dedi.

Diğer yandan aynı zamanda da ATSO personeli inovasyon yarışmasından çıkan Business Center fikri de hayata geçirilmiş olacak.

Merkezin henüz proje aşamasında olduğunu belirten Çetin, öncelikle bir mekan seçimi yapacaklarını, bir yandan da TÜBİTAK gibi kurumlardan da destek olarak merkezi şekillendireceklerini söyledi. Planlanan  açılış tarihinin 29 Ekim olduğunu kaydeden Başkan Çetin, projeye katkı verebilecek firmaların, ihtiyaç duyan üyelerin  şimdiden ilgilenmesini tavsiye etti.

Her iki projenin de Antalya’nın “dünya kenti” olma çabalarına büyük katkı sunacağını düşünüyorum. Bu  projelerin yakından takipçisi olup süreçlerden sizleri haberdar edeceğimden kuşkunuz olmasın.

Kalın sağlıcakla.

 

Davut Çetin: Antalya’ya Dünya Çapında Mimari Projeler Gerekiyor

 

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir