ANSİAD Üyelerinden Bursa’ya İş ve Kültür Gezisi
|Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (ANSİAD) 17 kişilik heyet, Bursa’da iş adamlarıyla buluştu.
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (ANSİAD) 17 kişilik heyet, Bursa’da iş adamlarıyla buluştu. Bursa iş gezisine, ANSİAD Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Ahmet Erdal, Yönetim Kurulu Üyeleri İlhami Sancar Topay ve Ahmet Öztürk, ANSİAD Üyeleri, Ali Bal, Halil Erdem, Rabiye Ülger, Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Tuncer, M. Önder Cantürk ve Vural Özdemir katıldı. Sanayi faaliyetleri kapsamında Bursa’ya gerçekleştirilen gezinin verimli geçtiğini bildiren Yönetim Kurulu Genel sekreteri Ahmet Erdal, “İki şehir ticaretinin ve iş fırsatlarının geliştirilmesi kapsamında Bursalı sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldik. Farklı sektörlerden edinilen bilgilerle sektörel bilgi paylaşımlarında bulunduk” dedi.
Özdilek Fabrika Gezisi
İlk olarak ANSİAD Üyesi ve Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ile bir araya gelen ANSİAD Üyesi iş insanları, Özdilek Holding üretim fabrikasını gezdi. 1967 yılında parakende mağazası ile sektöre girdiklerini kaydeden Hüseyin Özdilek, bugün 8 bin 500 personel ile alışveriş merkezleri, havlu-bornoz ve ev tekstil üretimi, turizm, inşaat sektörlerinde hizmetlerine devam ettiklerini kaydetti. Türkiye’nin marka değeri yüksek ilk 100 şirketi içerisinde yer aldıklarını kaydeden Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, 2017 yılında da birçok yatırıma imza atarak istihdama katkı sağladıklarını kaydetti.
BUSİAD’a Nezaket Ziyareti
BUSİAD Evi’nde gerçekleştirilen ve öğle yemeği ile başlayan programda iki kurum arasında iş birliği projelerine dikkat çekildi. Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Genel Sekreteri Ahmet Erdal, Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD)’ne nazik kabullerinden dolayı teşekkür ederek, ANSİAD çalışmaları hakkında bilgi verdi ve derneğin hayata geçirdiği projeleri aktardı. ANSİAD’ın 1990 yılında kurulmuş Antalya’nın en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Erdal, “ANSİAD’ın 160 üyesi bulunmakta ve üye profilimizi ağırlıklı olarak turizm, sanayi ve tarım oluşturmakta. Üyelerimizin toplam cirosu 8 milyar TL’yi ve ihracatı da 220 milyon doları bulmakta. 35 bin civarında çalışan sayısı mevcut. Dernek çatısı altında hizmet, eğitim, sağlık, ticaret, tarım, sağlık ve sanayi olmak üzere çeşitli sektörel gruplarımız mevcut” diye konuştu. BUSİAD’ın 300’e yakın üyesi olduğunu ve bu üyelerin sahip oldukları firmalardaki çalışan sayısının 100.000’i bulduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ergun Hadi Türkay, söz konusu firmaların toplam cirosunun 20 milyar dolar ve ihracatlarının da 6,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.
Üretim Fabrikalarına Ziyaret
TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası ziyaretiyle devam eden gezide, 1 milyon metrekare alan üzerinde faaliyet gösteren fabrika hakkında üretim sorumluları tarafından bilgi alındı. Dakikada 1 araç üretiminin yapıldığını kaydeden TOFAŞ Bölge Satış Müdürü Burak Karaoğlan, Türkiye’nin hem binek araç üretimi hem de hafif ticari araç üreten tek otomobil şirketi olduklarını belirterek, Tofaş’ın, yılda 450 bin araçlık üretim kapasitesine ve 10 bini aşkın çalışana sahip olduğunu kaydetti. ANSİAD heyeti, Tofaş Fabrika Gezisinde presten montaja tüm üretim alanlarını rehberler eşliğinde gezdi.
Durmazlar’dan Marka Stratejisi
1956 yılında Ali Durmaz tarafından ilk kollu makas üretimiyle faaliyete geçtiklerini kaydeden Durmazlar Makine Satış ve Pazarlama Direktörü Kemal İleri, fabrika tarihi ve geçmişiyle ilgili bilgiler verdi. Durmazlar’ın makinelerinin tüm dünyaya Durma markasıyla sunulduğunu kaydeden İleri, markanın Durmazlar adından, küresel pazarda doğru konumlandırılmayı başarabilmek amacıyla türetildiğini belirtti. Heyet fabrika gezisinin ardından üretim hakkında bilgi aldı.
EVİNOKS’tan ‘Yaşayan Showroom’
Evinoks Otel ve Restaurant Servis Ekipmanları Yönetim Kurulu Başkanı N. Coşkun İrfan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Evinoks Fabrika gezisinde, ANSİAD heyetine şirket hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Müşterilere yönelik özel üretim ve yenilikçi yaklaşım ile seri üretim yaptıklarını dile getiren İrfan, tasarrufa yardımcı orijinal ürün tasarımları yaptıklarını kaydederek, çok fonksiyonlu, verimli, uzun ömürlü, farklı, estetik ve müşteri odaklı yaşam tarzını ön planda tuttuklarını kaydetti. Şirket binaları hakkında da bilgi veren İrfan, 16 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterdiklerini belirterek, ‘Yaşayan Showroom’ projesini hayata geçirdiklerini dile getirdi. İrfan aynı zamanda akıllı bir bina sistemine sahip olduklarını belirterek, enerjisini kendisi üreten bir bina olduklarını dile getirdi.
SÜTAŞ Çiftiği’ne Ziyaret
SÜTAŞ Süt Ürünleri A.Ş. Kurumsal İletişim ve İlişkiler Bölge Yöneticisi Dilay Çalışkaner’in eşlik ettiği ANSİAD heyeti, Sütaş Eğitim Merkezi ve Çiftliği’ni gezdi. SÜTAŞ çiftliğinde beslenen ineklerden elde edilen sütün yanı sıra sözleşmeli üreticilerden de her gün taze süt toplandığını kaydeden Çalışkaner, Muğla’dan Bingöl’e, Kastamonu’dan İskenderun’a, Türkiye’nin 32 ilindeki 1.161 köyden, 27.500 süt üreticisinden en kaliteli sütleri temin ettiklerini kaydetti. Karacabey ve Aksaray’daki Sütaş Süt Üretim Tesisleri’ne ulaşana kadar, toplanan sütleri 14 farklı test ile kontrol edip işlediklerini dile getiren Çalışkaner, sütün doğallığı ve kalitesini sürekli denetlediklerini belirtti. ANSİAD Bursa Gezisi, Ulu Camii, Yeşil Türbe, Yeşil Camii, Kozahan ve Yalova Hayrettin Karaca Arboterum ziyaretiyle son buldu.