ANSİAD 22. Girişimcilik Günleri Ödülleri Sahiplerini Buldu

“ANSİAD 22. Girişimcilik Günleri Ödülleri” Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) tarafından 12 Aralık 2024 Perşembe günü Sunis Hotels Su’da düzenlenen törende sahiplerini buldu. Her yıl verilen “2024 ANSİAD Yılın Girişimcisi Ödülü”nün sahibi bu yıl Mayi Tuz Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kurucu Ortak ve CEO, Yüksek Mimar Sibel Gözüyukarı Eyiler olurken “ANSİAD Girişimcilik Günleri Güngör Pekşen Yeşil Dönüşüm Ödülü”nü ise Dallar İnşaat Turizm Madencilik Tic. San. A.Ş. Yön. Kur. Üyesi, Özdal Kompost İnş. Gıda Tarım San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Akın Dal Turizm Tic. ve San. A.Ş. / Adonis Hotel Hissedarı ve ANSİAD Üyesi Aysel Dal Cengiz ve AKE Asansör Yürüyen Merdiven ve Engelli Sistemleri Yönetim Kurulu Üyesi, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı, Genç OSD Kurucu Başkanı ve ANSİAD Üyesi Canan Keskin Gürkan aldı. Törende ayrıca, “ANSİAD 22. Girişimcilik Günleri” kapsamında Habitat Derneği iş birliğiyle ve “Küresel İklim Değişikliği ve Yapay Zekâ Teknolojileri” teması ile gerçekleştirilen #Bidüşünsenbulursun 12. İş Fikri Yarışması’nın kazanan yarışmacılarına da ödülleri takdim edildi.

ANSİAD 22. Girişimcilik Günleri Ödül Töreni’ne Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av.Cansel Çevikol Tuncer, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Canan Keleş, Konyaaltı Belediye Başkan Vekili Veysel Akyar,  Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı & ANSİAD Üyesi Ahmet Öztürk, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcıları Boğaçhan Göksu ile Hakan Pakalın, meslek odası başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ANSİAD Girişimcilik Komitesi ve Girişimcilik Çalışma Masası Başkanı Işık Yargın, konuşmasında yapay zekâ teknolojilerinin dönüşümünde girişimcilerin iş fikirlerine olan ihtiyacın altını çizdi. Yargın, “ANSİAD Girişimcilik 22 yıldır, hedef kitlesi gençler olan, gençlere kariyer hedefleri işaret eden, planlamalarına yardımcı olan faaliyetler bütünlüğü yapmaktadır.Bu bütün içerisinde “Bi’Düşünsen Bulursun İş Fikri Yarışması” da gençlerin iş fikirlerini geleceğe taşıyacakları, önemli bir platformu sunmaktadır. Biz ANSİAD olarak tamamen Batı Akdeniz Bölgesi’nin çok önemli bir girişimcilik platformuna hizmet ediyoruz. Batı Akdeniz Girişimcilik ekosistemi 22 yıl önce ANSİAD’ın atmış olduğu adımlarla başladı. Bizim platformumuz 57 paydaşı ile kamu, özel sektör, sivil toplum kurumları, odalar, öğrenci toplulukları ve bölgemizdeki 6 üniversite ile ortak akıl üreterek bu yolcuğunu yerine getiriyor. Esas itibarı ile ANSİAD Girişimcilik Günleri büyük bir eğitim paketi sunuyor. Her yıl farklı bir temayla gerçekleştirdiğimiz Girişimcilik Günleri’nin bu yılki teması “Küresel İklim Değişikliği ve Yapay Zeka Teknolojileri” oldu. Girişimcilerimizin bu tema altındaki projelerini, melek yatırımcı ağlarımızla bir araya getirerek, sadece yerelde değil ulusaldaki partnerlerimizle de iş birliği yaparak finansmana erişmelerini sağlıyoruz. Bugün burada ödül alan tüm yarışmacılarımızı ve girişimcilerimizi sevgiyle kucaklıyor, başarılarının devamını diyorum” diye konuştu.

Özbek; “Gençlerimizin ve girişimcilerimizin enerjisi, yaratıcılığı ve vizyonu, bizlere umut veriyor”

Girişimcilik ruhunun, risk alabilme cesareti ve yenilikçi düşünce ile birleştiğinde, dünyanın en büyük sorunlarına bile çözüm üretmenin mümkün olduğunu belirten ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Özbek gençlerimizin ve girişimcilerimizin enerjisi, yaratıcılığı ve vizyonun umut verici olduğunu söyledi.

Özbek; “ANSİAD olarak bizler, her zaman girişimciliğin ve yenilikçiliğin destekçisi olduk. Atatürk’ün bize miras bıraktığı en önemli değerlerden birinin “bilim ve teknolojinin ışığında ilerlemek” olduğunun bilincindeyiz. Bugün, onun fikirleri ışığında, iş dünyasında, teknolojiye dayalı girişimlerde ve toplumsal sorumluluk projelerinde yeni bir dönemi başlatan girişimciler yetiştiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınması, ancak girişimcilik ekosisteminin güçlenmesiyle mümkündür. Gençlerimizin enerjisi, yaratıcılığı ve vizyonu, bizlere umut veriyor. Onların önünü açmak, fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olmak ve global arenada rekabet edebilmelerini sağlamak bizim en önemli görevlerimizden biridir. ANSİAD Girişimcilik Günleri konsepti, girişimcilerimize sadece fikirlerini sunma fırsatı yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda onların bu fikirleri hayata geçirebilmeleri için gereken vizyonu, cesareti ve desteği de sağlıyor” şeklinde konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i temsilen konuşmasını gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Cansel Çevikol Tuncer, ANSİAD 22. Girişimcilik Ödül Töreni’nde inovasyonu, cesareti ve kararlılığı ödüllendirmekten bir araya gelmiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Girişimcilik yalnızca bir iş modeli kurmak değil, aynı zamanda topluma değer katmak, fark yaratmak ve geleceği inşa etmektir. Bildiğiniz gibi kentler arasındaki rekabet artık girişimcilik, teknoloji ve inovasyon ile belirleniyor. Bu alanda yatırım yapan şehirler her zaman daha avantajlı konuma geçiyor. Antalya’mıza değer katacak fikirlerin hayata geçmesi, dünya girişim ekosisteminde pay sahibi olan bir şehir olabilmesi için inancımız ve genç girişimcilerimizi destekleme misyonumuzla her zaman buradayız” dedi.

Şahin; “Biz çalışan, üreten ve ürettiği ile katma değer oluşturan bir ülkeyiz”

Konuşmasında girişimciliğin ülkemiz ve şehrimiz adına oldukça önemli olduğunu vurgulayan Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Elimizde insan kaynağı dışında kullanabileceğimiz dişe dokunur bir kaynağımız bulunmamakta. Bir petrol veya maden ülkesi değiliz. Biz çalışan, üreten, ürettiği ile katma değer oluşturan ve bu sayede bugün 13 bin doları aşan gelire ulaşmış bir ülkeyiz. Türkiye olarak özellikle imalat sektöründe, küçük ve orta ölçekli işletmeler yaratmada büyük mesafe katettik. Cumhuriyet sayesinde büyük bir üretim merkezi haline geldiğini gururla söylemek istiyorum.” Dedi ve ekledi. “Bu eser bizim iş insanlarımızın eseridir. Büyük çoğunluğu da küçük ya da orta ölçekli işletmeleri var eden iş insanlarımızın eseridir. ANSİAD’ın şahsında Türkiye’nin tüm girişimcilerine, tüm iş insanlarına şükranlarımı sunuyorum”

Şahin “Teknoloji ve gelişime ayak uyduramazsak kaybolur gideriz”

Bu zincirin devam etmesi ve yeni nesillere aktarılması adına Girişimcilik Günleri’nin yeni yaratıcı fikirlere, çalışkan ve üretken bireylere ulaşmada ve yeni halkalar eklemede köprü görevi gördüğünün altını çizen Şahin,” Sadece iyi fikir, yaratıcı düşünce sahibi olmak yetmiyor. Onu koruyacak, destekleyecek ve sahip çıkacak yapıların, mekanizmaların kurulması gerekiyor. Bizim yapmamız gereken, hem fikir bazında desteklemek hemde bu fikirlerin büyümesi ve gelişmesi için uygun ortam sağlamak.

Bu senenin konusu yapay zekâ. Yapay zekâ teknolojilerine, gelişmeye ayak uyduramazsak kaybolur gideriz. Bu konuda sosyal evrim asla affetmez. Bu vizyon ve yaratıcılığa sahibiz ve buna ortam hazırlayan tüm kuruluşları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından teşekkür plaketleri ve ödüllerin takdim edildiği ANSİAD 22. Girişimcilik Günleri Ödül Töreni’nde “2024 Ansiad Yılın Girişimcisi Ödülü” Mayi Tuz Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kurucu Ortak ve CEO, Yüksek Mimar Sibel Gözüyukarı Eyiler’e verildi.

“ANSİAD Girişimcilik Günleri Güngör Pekşen Yeşil Dönüşüm Ödülü” Dallar İnşaat Turizm Madencilik Tic. San. A.Ş. Yön. Kur. Üyesi, Özdal Kompost İnş. Gıda Tarım San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Akın Dal Turizm Tic. ve San. A.Ş. / Adonis Hotel Hissedarı ve ANSİAD Üyesi Aysel Dal Cengiz ve AKE Asansör Yürüyen Merdiven ve Engelli Sistemleri Yönetim Kurulu Üyesi, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı, Genç OSD Kurucu Başkanı ve ANSİAD Üyesi Canan Keskin Gürkan’a takdim edildi.

“Bi’Düşünsen Bulursun 12. İş Fikri Yarışması”nın ödül almaya hak kazanan birincisi olarak; “Cell-Designer” projeleriyle, İlknur Bağlan ve Nadide Kurak, ikincisi olarak; “AREYLight Al” projeleriyle, Mustafa Haluk Yılmaz, Elif Merve Yılmaz, Ozan Çağrı Fidan, Servet Kışla ve Ayşegül Koç, üçüncüsü olarak; “Greenbot” projeleriyle, Cevat Kibar ve Said İskender oldu.

“Bi’Düşünsen Bulursun 12.İş Fikri Yarışması” ve “Bi’Düşünsen Bulursun Fikir Maratonu” etkinliğine verdikleri destek ve katkılar nedeniyle HABİTAT Derneği Girişimcilik Programı Proje Yöneticisi ve GEN Türkiye Ülke Direktörü Hasan Basri Cihan’a, Habitat Derneği Proje Asistanı Tuğçe Yıldırım’a ve ANSİAD Girişimcilik Günleri’nin gerçekleştirilmesinde yıllardır verdiği özverili mesai nedeniyle ve her yıl taş taş üstüne koyarak etkinliğimizi daha yukarı taşıyan ANSİAD Girişimcilik Komitesi ve Girişimcilik Çalışma Masası Başkanı Işık Yargın’a “Teşekkür Plaketi” takdim edildi.

Ödül töreninin ardından moderatörümüz ANSİAD Üyesi & AGT A.Ş. CEO’su Mehmet Semih Söylemez, bugünki AGT’de konuğumuz Fütürist & Ekonomist & YK Danışmanı & Yazar Ufuk Tarhan’ın emeğinin büyük olduğunu ifade ederek; “Ufuk Hanım ile çok uzun zaman önce bir makalesine büyük hayranlık beslememle tanıştık ve bugüne kadar bağımız hiç kopmadı. Ben insanları iki gruba ayırıyorum. Bazıları gelecekten korkuyor. Bazıları ise heyecan duyuyor. Ben gelecekten heyecan duyan guruptayım. Z kuşağı ile çalışmaktan da heyecan duyuyorum. Gelecek teknolojilerinden de heyecan duyuyorum. Yapay zekadan da heyecan duyuyorum. Ekibime de bu heyecanı aşılıyorum” dedi.

Tarhan; “Oksimoron bir dünyadayız”

 “Yavaş Yavaş Acele Et” başlıklı sunumunu gerçekleştiren konuğumuz Fütürist & Ekonomist & YK Danışmanı & Yazar Ufuk Tarhan, tüm sunumu yapay zekâ teknolojisi ile hazırladığını ifade ederek; “Biraz yavaş, biraz hızlı hareket etmemiz gereken, oksimoron bir dünyadayız. Yavaş yavaş acele edeceğiz. Şirketlerin ve şirket sahiplerinin bunu anlaması gerekiyor. Dünya yeni bir rönesans geçirecek. Bütün bakış açısı ve paradigmalar değişecek. Büyük bir değişim sürecindeyiz ve istisnasız her bir birey ve kurum bundan etkilenecek. Bütün araştırmalar gösteriyor ki bütün iş dünyası yapay zekâ teknolojilerin farkında fakat aksiyon alma konusunda zayıf kalıyor. Bu konuda ciddi bir iş yapan şirket sayısı %10 bile değil” dedi ve ekledi.

“Artık iş yerlerimizde ve projelerimizde yapay zekâ teknolojilerini, stil ve bakış açısını, ekosistemini yaratmak ve ortak bir şekilde kullanmak gerekiyor. Buna tek bir sanayicinin, tek bir kurumun yetişmesi mümkün değil. Fakat bunlara yetişmek şart. Ne iş yapıyorsak yapalım, yeni baştan tüm şirketleri ve anlayışları yapay zekayla yenileyip, yeniden yaratmak gerekiyor.”

Tarhan; “Akıllı ve dijit şehirler oluşturulmalı”

Tarım ve turizmin öncelikli olduğu Antalya’da yapay zekâ ve dijital alt yapılı başka iş türlerinin olması gerektiğini belirten Tarhan,” Otomasyon konusuna büyüteçler ile bakmak gerekiyor. Çünkü her bir iş otomasyon ile yapay zekayı, yapay zekâ haline getirebilecek. Otomasyonu olmayan hiçbir şeyin yapay zekâsı aktüel olarak bize bir şey katmaz, teoride kalır.  Yapay zekâ, donanım ve yazılımla desteklendiğinde verimli hale gelir. Akıllı şehirler oluşturulmalı. Her şeyin dijital olduğu, dijitalleştirildiği akıllı evler, akıllı ofisler, akıllı mekanlar, akıllı okullar, akıllı karanlık fabrikalar, akıllı çiftlikler, akıllı tarım ve akıllı lojistik gibi büyük bir sektör ve alan açılmalı. Müthiş bir değişim ve dönüşüm geçirerek paradigmaların değişmesi gerekiyor” dedi.

Tarhan; “Rekabet değil rekaberlik mekanizması kurulmalı”

Değişen teknoloji ve nüfusta birbiriyle rekabet değil ortak payda paylaşımının önemini vurgulayan Tarhan, “Bir taraftan bütün dünya yapay zekâ ile yeniden değişiyor, diğer taraftan değişen dünyada bireyler ve nüfus da değişiyor. Yaşlanan nüfus tecrübe, genç nüfus hırsları ile nasıl modellerde çalışacak asıl soru bu. Tekrar düşünmeniz gereken şey çalışma modellerini baştan aşağı temize çekmek. Artık yapay zeka ve sentetik biyoloji ile yürüyeceğiz. İş dünyası çöpçatanları ile çalışacağız. Proje bazlı insan kaynağı bulacağız. İşleri yeniden yapılandırırken, yeni teknolojiyle tasarlanmış insan emeğini proje bazlı kiralama yöntemini kullanacağız. Bu platformları ve yapay zekayı kullanmayı çok iyi öğreneceğiz ve iş hayatımıza entegre edeceğiz” diye konuştu. Konuğumuz Fütürist & Ekonomist & YK Danışmanı & Yazar Ufuk Tarhan’a, ANSİAD Başkanı Ercan Özbek ve ANSİAD Üyesi & AGT A.Ş. CEO’su Mehmet Semih Söylemez tarafından Antalyalı Seramik Sanatçısı Tufan Dağıstanlı’nın seramik kuşu hediye takdimi ve kapanış kokteylinin ardından ANSİAD 22. Girişimcilik Günleri Ödül Töreni sona erdi.

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir