ANKUTSAN ile Antalya Bilim Üniversitesi İşbirliği Protokolü İmzaladı
|Nisan 2017 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Türkiye kağıt sektöründe devlet destekli ilk Ar-Ge Merkezi kurma iznini alan tamamı yerli sermayeli Antalya Kutu ve Oluklu Mukavva Sanayi A.Ş ANKUTSAN ile Antalya Bilim Üniversitesi (ABÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
ANKUTSAN A.Ş Ar-Ge Merkezinde düzenlenen protokol imza törenine şirket kurucu ortakları Rüstem Kesgi ve Mustafa Çakal, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Rektör Yardımcısı Prof .Dr. Hamza Kandur, Ankutsan A.Ş Yönetim Danışmanı Prof. Dr. Talat Çiftçi ve Ar-Ge ekibi katıldı.
Ankutsan A.Ş Kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rüstem Kesgi imza töreninde yaptığı konuşmada, sektörde ilk kez devlet destekli Ar-Ge Merkezi izni alan Ankutsan’ın söz konusu akademik işbirliği ile üniversitenin teorik bilgilerini sanayide uygulayacaklarını söyledi. Rüstem Kesgi, ulusal ve uluslararası projelerin gerçekleştirilmesi, teorik bilgi ile sanayi uygulamalarının paylaşılması, yeni ürün veya metot patenti alınması ile sempozyum, kongre ve seminerlere katılım konularında üniversiteden destek alacaklarını kaydetti.
Rüstem Kesgi – Rektör Prof.Dr. İsmail Yüksek – Mustafa Çakal
Üniversite-Sanayi işbirliğinin bu protokolle her sektörde olduğu gibi kağıt ve ambalaj sektöründe de gelişme göstereceğinden umutlu olduklarını belirten Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi işbirliklerinin önemine dikkati çekti, üniversite olarak Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmelerin yanında olduklarını vurguladı, üniversitenin de Ankutsan’ın sanayide pratik bilgilerinden yararlanacağını söyledi.
ANKUTSAN AŞ AR-GE MERKEZİ
Geçtiğimiz Nisan ayında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezi belgesini alan ANKUTSAN A.Ş, kağıt sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kurmuş oldu. Türk kağıt sektörünün 5’nci büyük üreticisi olarak bu merkezi kuran ANKUTSAN AR-GE Merkezi’nin hedefleri arasında katma değeri yüksek inovatif ürünler geliştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak yer almak. Üniversite sanayi işbirliği ile bilgilerin ticarileştirilerek geliştirilmesini sağlayacak olan AR-GE Merkezi’nde ayrıca, Yüksek lisans ve doktoralı personel sayısı artırılacak ve eğitim teşvik edilecek, teknolojik gelişmeler daha yakından izlenecek ve bu alanda yapılan etkinlik ve faaliyetlere katılım sağlanacak. ANKUTSAN, AR-E ile geliştirdiği ürünleri patent ile koruma altına alarak firmanın rekabet gücünü artırmış olacaktır. Projeler anlamında yeni ve innovatif ürünler, gıda raf ve taşıma ömrünü uzatan ambalaj çeşitleri, yazılım, bulut sistemleri ve ambalaj makinaları konularında çalışmalar yapacak olan ANKUTSAN AR-GE Merkezi ekibi, 3’ü yüksel lisans eğitimi almış, Endüstri, Gıda, Kimya, Makine ve Orman Endüstrisi alanlarından mezun 14 kişiden oluşuyor. Ekipte ayrıca, Makine tasarım, otomasyon ve bilgi sistemleri konularında tecrübeli 3 kişilik bir teknik ekip faaliyet gösterecek.