Makine Sektörü 2018’de Toplam Türkiye İhracatından Yüzde 9,2 Pay Aldı


Son yıllarda 200’ün üzerinde ülkeye ihraç edilen Türk makinelerine otomasyon ve Ar-Ge yatırımları artmaya başladı. Universal Robots, insanla iş birliğine dayalı kolaboratif robot teknolojisiyle artan makine ihracatına daha da verimlilik sağlıyor

Makine İhracatçıları Birliği verilerine göre makine sektörü, 2018’de 168 milyar dolar olarak gerçekleşen toplam Türkiye ihracatından yüzde 9,2 pay aldı. 200’ün üzerinde ülkeye ihraç edilen Türk makinelerinde son yıllarda Ar-Ge yatırımları da artmaya başladı. İhracatta öne çıkan makine sektöründe artan otomasyon yatırımlarına dikkat çeken Universal Robots, makine sektöründeki ihracat atağının kolaboratif robot teknolojisiyle artacağını vurguladı.

“ROBOT SATIŞLARININ İTİCİ GÜCÜ YÜZDE 55 İLE METAL SEKTÖRÜ”

Metal-makine sektöründe robot teknolojisi kullanımına dair açıklamalar yapan Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, “Son dönemlerde makine sektöründeki ihracat artışı, iş birliğine dayalı kolaboratif robotlarla çok daha verimli gerçekleşebilir. Uluslararası Robot Federasyonu’nun (IFR) 2018 Raporu verilerine göre 2017’de robot satışları 2016’ya oranla yüzde 30 artarak 381 bin 335 adede ulaştı. 2017’deki bu olağanüstü büyümenin ana itici güçlerinden biri yüzde 55 oranla metal sektörü oldu. Universal Robots olarak iş birliğine dayalı cobot’larımız pek çok sektörde olduğu gibi metal ve makine endüstrisinde de üretiminin miktarını ve kalitesini iyileştiriyor. Az yer kaplayan, periyodik bakım maliyeti bulunmayan, hızlı yatırım geri dönüşü yüksek, programlaması kolay, düşük enerjiye, esnek kullanımı ve konumlandırılması, insan ile yan yana iş birliğine dayalı kullanım imkanına sahip cobot’larla, rekabette önemli avantajlar sağlıyoruz” dedi.

ALMA-BIRAKMA’DAN ÇAPAK ALMAYA VE POLİSAJA KADAR PEK ÇOK UYGULAMA

Gök, “Makine sektöründe sıklıkla uygulanan polisaj, çapak alma, parlatma ve zımparalama, alma-bırakma, CNC besleme, kaynak uygulamalarında insan-robot iş birliğine dayalı Universal Robots cobot’ları ile doğru kuvveti uygulayarak, istenilen kalite yakalanabiliyor. Cobot’lardaki entegre Kuvvet/Tork sensörleri ile sürdürülebilir bir kalite mümkün oluyor. Yenilikçi UR+ ‘Tak ve Çalıştır’ uygulaması, kolay ve hızlı kurulum sağlıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

UNİVERSAL ROBOTS HAKKINDA

Merkezi Danimarka’da olan 2005’te kurulan Universal Robots; ‘Cobots’ (Collaborative Robots) olarak adlandırılan, hafif ve esnek robot kollarıyla endüstriyel robotiği yeniden keşfetmiştir. UR3, UR3e, UR5, UR5e ve UR10, UR10e olarak farklı erişim ve taşıma kapasitesiyle CB ve e-Series olarak 2 seri ve üç temel ‘cobots’ mevcuttur. Universal Robots’un 50’den fazla ülkede distribütörlüğü bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Hindistan, Singapur, Japonya, Güney Kore, Meksika ve Tayvan’daki bölgesel ofislerine Türkiye’yi de ekleyerek dünya çapında yaklaşık +400 partnerlik güçlü dağıtım ağıyla faaliyet göstermektedir. Universal Robots’un ürünleri metal, makine, otomotiv, gıda ve tarım, mobilya, ilaç ve kimya, plastik ve polimer vb. birçok sektörde kullanılmaktadır. Yenilikçi UR+ ‘Tak ve Çalıştır’ uygulamasıyla kolay ve hızlı kurulum sağlayabilen Universal Robots, ücretsiz online eğitim sunulanUniversal Robots Academy ile iş birliğine dayalı robot kavramlarını öğrenmek isteyenler için bir platform sunmaktadır. Kolay programlama, hızlı kurulum, esnek konumlandırma ve uygulama, iş birliğine dayalı, insan ile beraber çalışmaya uygun yapısıyla (risk değerlendirmesine bağlıdır) kullanıcılara avantaj sağlayan Universal Robots, enerji verimliliği, az alan kaplamasıyla sağladığı alan tasarrufuyla da işletmelerin maliyetlerini azaltmaktır. İş birliğine dayalı cobot’larda standartları belirleyen Universal Robots, robot teknolojisinin Nobel’i sayılan Engelberger Ödülü’nün de sahibi olmuştur.

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir