4.Uluslararası 3D Baskı Teknolojileri ve Dijital Endüstri Kongresi Başladı
|Akdeniz Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi işbirliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen 3D Baskı Teknolojileri ve Dijital Endüstri Kongresi, Antalya Portobello Otel’de başladı. Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Japonya, Rusya, Ukrayna gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 11 ülkeden, 70 üniversiteden bilim adamları ve dijital dönüşüm sektörü temsilcilerinin 200’e yakın bildirisinin sunulacağı kongre 11-14 Nisan tarihleri boyunca açık olacak.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Münir Karaloğlu, Antalya’nın Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak önemli bir şehir olduğuna dikkat çekerek, 3D Baskı Teknolojileri ve Dijital Endüstri Kongresi’nde yurt içinden ve yurt dışından pek çok bilim insanını Antalya’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.
Teknolojiyi Antalya’nın Gözdesi Yapacağız
Antalya’da gelişen teknolojiyi vazgeçilmez kılmak için mücadele ettiklerini belirten Vali Karaloğlu, “Antalya, Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak çok önemli şehirlerimizden bir tanesidir. Antalya turizmin başkenti, tarımın baş aktörü, ticaretin merkezidir. Bundan önceki konuşmalarımda ifade ettiğim gibi Antalya’da bu 3T’nin yanına bir 4T’yi ilave etmek içinde yoğun bir çaba ve gayretin içerisindeyiz. Turizm, tarım, ticaret şimdi de 4T olarak teknolojiyi Antalya’nın gözdesi yapmak için çalışıyoruz” dedi.
Antalya’nın teknoloji alanında yaptığı atılımlardan bahseden Vali Münir Karaloğlu, “Antalya Sanayi 4.0’dan yola çıkarak. Nesnelerin interneti 5G teknolojisinin, kullanılmaya başlanmasıyla sadece sanayideki dönüşümü değil, bütüncül olarak hayatımızı nasıl etkileyeceğinden yola çıktık. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Akdeniz Üniversitesinde ki hocalarımızla beraber sadece sanayide değil; şehirde, turizmde, tarımda, insan yaşamında 4.0’ı birlikte çalıştık” şeklinde konuştu.
İnsanların hayatlarına giren yeni teknolojilerin artık vazgeçilmezi olduğuna değinen Vali Münir Karaloğlu, “Yeni teknoloji sadece sanayi üretimini değil, bütünüyle hayatımızı yeniden şekillendirip değiştiriyor. Bundan 30 sene önce birisi iş başvurusu yaptığında sorulan soru okuryazarlığınız var mı oluyordu? Şimdi artık dijital okuryazarlık bir gereklilik oldu. Bir müddet sonra dijital okuryazar olanlarla olmayanlar farklılaşacak olmayanlar çok sıradan insanlara dönüşecek. Bu baş döndürücü gelişmeleri takip edebilmek için bunları sadece seyreden değil, bunların uygulayıcısı olabilmek için bu yapmış olduğumuz bilimsel çalışmaları kongreleri çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.