Antalya Limanı’nda DBA Hizmetleri Zamlandı

Antalya Limanı’nda 1 Ocak 2019 tarihinden geçerli olmak üzere Doğrulanmış Brüt Ağırlık (DBA) hizmet tarifesine, yüzde 16,33 oranında zam yapıldığı açıklandı. 2019 yılı Doğrulanmış Brüt Ağırlık (DBA) hizmet tarifesi 77,56 TL + KDV olarak değiştirildiği belirtilirken, DBA hizmet faturalarının USD döviz cinsinden düzenlendiği bu nedenle DBA ücretlerinin günlük olarak değişiklik gösterebileceği vurgulandı.

Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş.’den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

Değerli Müşterilerimiz,
Sn.İlgililer,
 
Bilindiği üzere Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından konteyner taşımacılığında yanlış yüklemeler ve beyanlardan kaynaklı kazaların önüne geçmek amacıyla Denizde Can Emniyeti Uluslararası Sözleşmesi SOLAS’ın 6. Bölümü A kısmının 2. Kuralında yapılan değişiklikle 01.07.2016 tarihi itibariyle yüklenen dolu konteynerlerin brüt ağırlıklarının yükleten tarafından tespit edilerek doğrulanması zorunlu hale getirilmiştir.
 
Bu bağlamda 20.02.2017 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından; 79462207-010.06-E.15459 sayılı Dolu Konteynerlerin Brüt Doğrulama Hizmeti için Tavan Ücret Belirlenmesi konulu yazısı ile söz konusu tavan ücretin her takvim yılı başında geçerli olmak üzere bir önceki yılın tüketici fiyat endeksi (Tüfe) oranında artacak şekilde uygulanacağı belirtilmiştir.
 
2018 yılı Tüfe oranı 16,33% olarak açıklanmış olup, 2019 yılı Doğrulanmış Brüt Ağırlık (DBA) hizmet tarifesi 77,56 TL + KDV olarak değişmiştir. DBA hizmet faturaları USD döviz cinsinden düzenlenmekte olduğundan döviz kurlarındaki günlük değişiklikler nedeni ile USD cinsinden düzenlenen DBA ücretleri günlük olarak değişiklik gösterecektir.
 
Doğrulanmış Brüt Ağırlık (DBA) hizmetleri ile ilgili yapılacak ödemelerin TL yapılması durumunda beher DBA hizmeti için 77,56 TL + KDV, USD döviz cinsinden ödeme yapılması durumunda ise ödemenin yapıldığı gün itibari ile 77,56 TL + KDV’nin Merkez Bankası USD döviz satış kuru üzerinden hesaplanarak USD karşılığı ödeme yapılmasını rica ederiz.
 
İşbu fiyat değişikliği 01 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiş olup tahsilatlarda ve faturalarda işlemlerin yapıldığı güne ait Merkez Bankası USD Döviz Satış Kuru baz alınacaktır.
 
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
 
Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş.

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir