Vali Karaloğlu’dan Tüketiciyi Koruma Genelgesi

Vali Münir Karaloğlu, ürünlerde uygulanan fahiş fiyatlara dur demek amacıyla iki genelge yayınladı. Genelgelerde fiyatların haksız yükseltilmesine ve stokçuluk yapılmasına soruşturma açılarak cezai işlemlerin yapılacağını açıkladı.

Vali Münir Karaloğlu, son günlerde bazı esnaf, firma ve işletmelerin, vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik piyasa koşullarında sunulan mal ve hizmetlere fahiş fiyat uygulamasını bazı ürünleri ise stoklarında bekleterek fiyat artışına neden olmasını ve vatandaşların esenliğini ve refahını tehdit edici her türlü hususu engellemek amacıyla iki genelge yayınladı. Genelgeleri Vali Yardımcısı Ali Taşkın Balaban basın mensuplarına duyurdu.

Çıkan genelgeleri kamuoyuna duyurmak amacıyla Vali Yardımcısı Ali Taşkın Balaban, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz, AESOB Başkan Vekili Bayram Dal ve Antalya Taksiciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan basın mensuplarıyla toplantı gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı 81 il valiliğine gönderilen genelge ile son dönemde kur kaynaklı gelişmeleri fırsat bilerek fahiş fiyat uygulayanlara karşı gerekli tedbirlerin alınması istendi. Bunun üzerine Vali Münir Karaloğlu stokçuluk ve fahiş fiyat uygulayanlar ile bozuk para ve müşteri seçme sıkıntısı oluşturan taksicileri kapsayan iki genelge yayınladı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Balaban, “5442 sayılı kanunun valiliklere verdiği yetkiler doğrultusunda son günlerde bazı esnaf, firma ve işletmelerin uyguladığı stokçuluk ve fahiş fiyat artışına dur demek ve cezai işlem uygulamak amacıyla iki Valilik Genelgesi çıkarttık. Bu genelgelerden birisi taksicilerle ilgili ikincisi fahiş fiyatlar ve stokçulukla ilgili konuları kapsıyor” dedi.

Genelgedeki konuların bir kısmının zaten ceza kanunları içerisinde yer aldığını belirten Vali Yardımcısı Balaban idari memurların cezai işlemlerin takiplerini daha kolay yapmalarını sağlamak ve ellerini güçlendirmek amacıyla çıkan genelgenin kanunları geliştirmiş olduğunu belirtti.

Vali Münir Karaloğlu imzasıyla yayınlanan genelgeleri Antalya Valiliği İnternet sitesinin duyurular bölümünde yayınlanan http://www.antalya.gov.tr/il-yazi-isleri-mudurlugu—stokculuk-ve-fahis-fiyat-uygulamalarina-iliskin-20184-ve-20185-sayili-genelgeler  internet adresinden inceleyebilirsiniz.

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir