ATSO Başkanı Davut Çetin’den Erken Seçim Değerlendirmesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak erken seçimle ilgili; “En büyük dileğimiz seçim sürecinin toplumsal birliğimize zarar vermeden geride bırakılması, seçimlerin bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesi ve akabinde de ihtiyaç duyduğumuz yapısal reform takvimini biran önce uygulamaya koyacak bir yönetim yapısının sandıktan çıkmasıdır” ifadesini kullandı.

Davut Çetin’in değerlendirmesi şöyle;

“İş dünyası olarak bizim tercihimiz her zaman Türkiye’nin önceliğinin, gündeminin seçim değil, yapısal reformlar olması yönündedir. Gelinen noktada 24 Haziran’da yapılacak bir erken genel seçimin takvimlerimize gireceğini görüyoruz.

Gerek dış politikada gerekse ekonomide zor bir dönemden geçiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri sınırlarımızın ötesinde bir operasyon yürütüyor. Seçim sürecinin, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bu dönemde toplumda ayrışmayı körüklememesini diliyorum. Diğer taraftan, başta Merkez Bankası olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumsal yapısını temsil eden ve ekonomiye yön veren kurumların bu süreçten etkilenmeden adımlar atma duyarlılığı taşıması son derece önemlidir.

Bu aşamada en büyük dileğimiz seçim sürecinin toplumsal birliğimize zarar vermeden geride bırakılması, seçimlerin bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesi ve akabinde de ihtiyaç duyduğumuz yapısal reform takvimini biran önce uygulamaya koyacak bir yönetim yapısının sandıktan çıkmasıdır.”

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir