CW Enerji, “Çatıya Uygun, Sızdırmaz Güneş Panelleri”nin Seri Üretimine Geçiyor
|Türkiye’nin lider güneş paneli üreticisi CW Enerji, inovatif ürünlerine bir yenisini ekleyerek, yüzyılın kiremitleri diye tabir ettikleri, “çatıya uygun, sızdırmaz güneş paneli” üretti. Test aşamaları tamamlanarak, seri üretimine hazırlanılan yüzyılın kiremidi ile gelecek yüzyılın evleri tasarlanabilecek ve ürün hem inşaat firmalarına hem de kullanıcılarına izolasyonun yanı sıra güneşten elektrik üretimi gibi yan faydalar sağlamanın yanında kısa sürede yatırım maliyetini karşılayarak, üretilen her bir ihtiyaç fazlası kWp için 13,3$/cent düzenli ek gelir elde etme imkanı sağlayacak.
CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, hızla gelişen çatı üzeri güneş enerjisi pazarına yönelik inovatif ürün geliştirdiklerini söyledi. CW Enerji olarak, olmazsa olmazlarının Ar-Ge ve Ür-Ge olduğunun altını çizen Sarvan, “Şirketimizde 100’e yakın mühendis var. Ar-Ge ve Ür-Ge ekibimiz 20 kişi. Bir Ar-Ge merkezi olmadık fakat Ar-Ge merkezi gibi çalışıyor, inovatif ürünler geliştiriyoruz. Ar-Ge birimimizde sektörle alakalı çok fazla ürün çıkıyor. Şuanda Türkiye’de ilk bizim mühendislerimiz tarafından geliştirilen, yüz yılın kiremidi olarak adlandırdığımız çatılarımıza özel su sızdırmaz çatı kiremidi geliştirdik. Yüz yılın kiremidi diye adlandırdığımız çatıya uygun sızdırmaz güneş panellerimizi, özel kauçuklu, çatıya uygun, su-hava-nem-sıcaklık geçirmeyen, tüm hava koşullarına dayanıklı bir sistem ürettik. Çatıya uygun sızdırmaz güneş paneli çerçeve sistemini ister çatı kiremidi olarak isterseniz sandviç panel şeklinde de kullanabilirsiniz. Kiremitler, izolasyonu sağlarken, mevcut kiremitlerden daha başarılı. Güneşin düştüğü her metrekareden elektrik üretebildiğimiz ve bu kiremitlerin dış yüzeyi devamlı güneş ile muhatap olduğu için dış yüzeyini de güneş panelleri ile donattık. İzolasyonu da sağlayabilen bu kiremitler ile elektrik enerjinizi de güneşten karşılayabilmenizi mümkün hale getirdik” dedi.
Yüzyılın kiremidi olarak tabir edilen çatıya uygun sızdırmaz güneş panellerinin test aşamalarını tamamladıklarını belirten Tarık Sarvan, “Şuanda test aşamasını başarıyla tamamladık. Örnek numunemizi şuan kendi fabrikamızın önünde car port – araba garajı olarak yaptık. Seri üretime başlıyoruz. Bir soğuk hava deposunun üzerine yapıyoruz. Bu şekilde yavaş yavaş pazarımızı bilinçlendirip, inovatif ürünümüzle müşterilerimizi tanıştıracağız” şeklinde konuştu.
“Avrupa Ve Arap Yarımadası’na İhraç Edilecek”
Yerli üretim çatıya uygun sızdırmaz kiremidi her boy ve ebatta üretebildiklerini ifade eden CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, “Her boy ve ebatta ürettiğimiz bu ürünün 15 watt ile 335 watt aralığında seri üretimine başladık. Hem kendi ülkemize hem de dünya ülkelerine satacağız. Öncelikle Avrupa ve Arap Yarımadası’na ihraç etmeyi planlıyoruz. Ülkemizde bayilerimiz üzerinden ürüne ulaşabileceksiniz. Gururluyuz. Yeni milli panelimiz, tasarruflu çatıya uygun sızdırmaz güneş paneli sistemimiz ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.
“Ek Gelir Sağlayacak”
Çatıya uygun sızdırmaz güneş paneli sistemi ürünü ile gelecek yüzyılın evlerini tasarlanabileceğine ve yeni ürünün hem inşaat firmalarına hem de kullanıcılarına çok önemli yan faydalar sağladığına da dikkat çeken Sarvan, şunları söyledi:
“Geliştirdiğimiz bu ürünün güneş enerjisinden elektrik üretmenin yanında aynı anda çatılar için su yalıtımı işlevi de sağlıyor. Ürünün bu faydaları inşaat projeleri için alt yapı malzemesi, işçilik ve nakliye kalemlerinden de tasarruf sağlayacak. Aynı zamanda yalıtım özelliği yanında güneş enerjisinden üretilen elektrik sayesinde, yatırım maliyetini karşılayıp üretilen elektrik enerjisinden her bir ihtiyaç fazlası kWp için 13,3$/cent düzenli ek gelir elde etme imkanı sağlayacak. 10 kWp altı güneş enerjisi santrallerine yönelik çıkan yönetmelik kapsamında her kullanıcı evinin çatısına güneş paneli kurabilecek. Örneğin, evinin çatısına 3 kWp gücünde güneş enerjisi santrali bir Antalyalı, günde 5 saat güneşlenme farz edilirse, çatısındaki güneş panelinden yılda 5.475 kWh/yıl elektrik enerjisi üretebilecek. Bu üretilen elektriğin yüzde 20’sini kendi evinin enerjisi için kullandığı farz edilirse, kalan yüzde 80’lik kısmı yani ortalama 4.380 kWh/yıl elektrik enerjisinin 13,3$/centten satışını gerçekleştirebilecek. Yılda ortalama 582,5 dolar gibi bir ek kazanç elde etmekle birlikte, elektrik maliyeti 0.44 kuruş baz alındığında yıllık ortalama 126 dolarlık bir elektrik tüketim faturasından tasarruf etmiş olacak. Yüzyılın kiremidi ile çatınızı kapladığınız takdirde hem izolasyon maliyetinden kurtulacak, yatırım maliyetini kısa sürede karşıladığı gibi üretilen elektrik enerjisinden gelir elde edebilecek. Bunlar ortalama hesaplamalar olmakla birlikte, CW Enerji olarak kullanıcının kendi ihtiyacına göre fizibilite raporlama hizmeti de sunmaktayız” ifadelerini kullandı.