Coral Travel, 2023’te 1.8’i Türkiye’ye 3.2 milyon koltuk hedefliyor

Faaliyetinin 30’uncu yılında operasyonlarını holdingin lokomotif markası “Coral Travel Group” adıyla sürdürecek olan OTI Holding, 2023 yılı hedeflerini açıkladı. 2022 yılında 1.4 milyonu Türkiye’ye olmak üzere toplam 2,3 milyon turiste hizmet veren Coral, 2023 hedefini 1.8 milyonu Türkiye’ye olmak üzere toplam 3.2 milyon koltuk kapasitesi olarak açıkladı.

37 şirket ile 40 ülkede 90 destinasyon

Yapılan açıklamada 22 ülkede 37 şirketi ile 40 ülkedeki 90 destinasyonda hizmet veren OTI Holding’in lokomotif markası “Coral Travel Group” adıyla faaliyetlerine devam edeceği belirtiliyor.

Açıklamada kuruluşundan itibaren tüm dünyada 30 yılda 30 milyondan fazla turiste hizmet veren Coral Travel Group’un, bu süre zarfında Türkiye’de farklı pazarlardan 17 milyon turisti ağırladığı belirtilerek şöyle deniyor:

1.4 milyonu Türkiye, 2.3 milyon turist Olumsuz dış faktörlerin olmadığı zamanlarda yılda ortalama 3 milyon turiste hizmet veren Grubumuz, 2022 yılını 2,35 milyon turiste hizmet vererek kapatmıştır. Destinasyonlar arasında Türkiye, 1.4 milyon turist ile lider konumda bulunuyor.

Sırasıyla Antalya, Ege Bölgesi, İstanbul ve kayak bölgeleri ise en çok tercih edilenyerler oldu. Hizmet verdiğimiz pazarlara bakıldığında, kapasite olarak en çok turist gönderen pazarlarımız; Rusya, Polonya, Almanya, Baltık ülkeleri ve Türkiye olarak gerçekleşirken; en çok turist gönderdiğimiz ülkeler sırasıyla; Türkiye, Mısır, Yunanistan, İspanya ve BAE olmuştur.

Rusya‘dan haftada 32 uçuş

İçerisinde bulunduğumuz zor koşullarda bu rakamlara ulaşmamızda en önemli pay, grubumuza ait direkt satış ofislerine ve 1500 franchise acentemize aittir. Kış turizmi, hedeflerimiz açısından oldukça önemli olup, Türkiye öncü destinasyonlar arasında yer almaktadır. Bu kapsamda 2023yılı toplam hedefimiz olan 3,2 milyon koltuk kapasitesinin 1,8 milyonu Türkiye’ye planlamaktayız. Sırasıyla Mısır, Yunanistan, ispanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Tunus gibi ülkeler de talep gören destinasyonlar arasında bulunmaktadır.

2023 yılı hedefleri arasında otelcilik faaliyetleri de önemli bir yer tutmaktadır.

Xanadu Resort Hotel, Seven Seas ve Otium markaları altında dört ülkede faaliyet gösteren 25 otellik portföyümüzü genişletmeye devam edeceğiz. Diğer bir önemli iş kolumuz olan bilişim teknolojileri alanında, otomasyon ve dijital dönüşüm yatırımlarımız 2023 yılında da devam edecektir. Grubumuzun otomasyon ihtiyaçlarının önemli bir kısmı iştirak şirketi olan Odeon Yazılım ve Teknoloji ile sağlanmaktadır.

2022/23 kış sezonu ile ilgili olarak kapasite planlamamızın ayrıntıları şu şekildedir;

Rusya’dan, THY ve Pegasus ile Antalya’ya haftalık 32 uçuştan blok koltuk uçuşlarımız devam etmektedir. Kayak ve kültür turizmi kapsamında ise Pegasus ile tüm uçak kapasiteleri tarafımızdan doldurulmak üzere haftalık 4 uçuş Kayseri’ye, 3 uçuş da Erzurum’a yapılmaktadır. Misafirlerimizin önemli bir kısmı Kapadokya’ya konaklamalı turlar da almaktadır. Rusya’dan İstanbul satışlarımız da aralıksız devam etmektedir. Almanya’nın 13, Polonya’nın 5 noktasından uçuş Polonya’dan Antalya’ya şehirden haftalık birer uçuş yapılmaktadır. Almanya’nın 14 şehrinden Sun Express ile Antalya’ya blok koltuk uçuşlarımız devam etmektedir. Coral Travel Group olarak, 2023 yılında başta Avrupa olmak üzere 13 ülkedeki tur operatörleri vasıtasıyla Türkiye’nin tüm destinasyonlarında artış hedeflemekteyiz.

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir