Davut Çetin: İş dünyasına düşen görev kente vizyon vermek, proje üretmek, ticaret ahlakını ve kenti korumaktır

ATSO Meclisi 2018 – 2022 Dönemi Son Toplantısını Yaptı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, 1 Ekim cumartesi günü yapılacak Organ seçimleri öncesi, 2018 – 2022 döneminin son meclis toplantısını gerçekleştirdi.

YOL ARKADAŞLIĞI, YÜRÜNEN YOL, YAPILAN İŞLER KADAR ÖNEMLİDİR

ATSO Başkanı Davut Çetin, zor bir dönemde görev yaptıklarını belirterek, “Birlikte bir yol yürüdük. Yol arkadaşlığı, yürünen yol, yapılan işler kadar önemlidir. Yönetim kurulu, meclis, meslek komiteleri ve personelimizle zor bir dönemde görev yaptık.  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 140 yaşına yakışan bir olgunluk, çağdaş anlayışla çalışmalarına devam etti, zorluklara rağmen çok başarılı bir dönem geçirdi. Odamızın girişindeki güvenlik görevlisi arkadaşlarımızdan, Meclis Başkanımıza kadar herkese, siz değerli meclis üyelerimize, komite üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin’in konuşmasında öne çıkanlar;

Ben 30 yıldır Antalya’nın sosyal, ticari hayatının içindeyim. Ticaret ve Sanayi Odası dışında da görevler üstlendim. Antalya için elim her zaman taşın altında oldu. 23 yıldır Odada görev yapıyorum.  Bu kadar zamanda son yıllardaki gibi bir zor dönem görmedim.

Bu Meclis göreve 2018 yılının Nisan ayında başladı. Dört yılı aşkın bir zamanı geride bırakıyoruz.

  • Haziran 2018’de cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yapıldı ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti.
  • Arkasından Mart 2019’da yerel seçimler yapıldı.
  • Tam, Bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla bir araya gelelim, hep birlikte çalışalım derken Mart 2020’de pandemi her şeyi altüst etti. 

100 yılda bir ortaya çıkan pandemi bu dönemi buldu. Esasen bu dönemin en zor, en ağır yönü arkadaşlarımızın, yakınlarımızın kaybı oldu. 

SAYGIYLA ve MİNNETLE ANIYORUZ

  • Yönetim Kurulu Üyemiz Erol Erkan,
  • Meclis Üyemiz Raşit Tabaklar, İlyas Kama’yı,
  • Disiplin Kurulu Başkanı Ali Peker,
  • Elmalı Temsilcimiz Nuri Efeoğlu,
  • Gazipaşa Temsilcimiz Bedri Güven’i
  • Meslek Komitesi Üyemiz Arif İnce’yi bu vesileyle bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Her kaybımız bize hem dostluğun hem bu çatı altında birlikte çalışmanın değerini anlattı.  Gerçekten bu görevlerin en önemli yönü insanın yol arkadaşlarıdır, dostluklardır.

Sevgi, saygı, dostluk, vefa, bütün görevlerden, makamlardan, koltuklardan daha değerlidir.

Maalesef pandemi bir taraftan can derdi yarattı, diğer taraftan şirketlerin ayakta kalması mücadelesi başladı.

PANDEMİ DÖNEMİNDE ÜYENİN ÖNCELİĞİ KREDİ OLDU

Eskiden Oda üyeleri, Odadan şehrin tanıtımını yapmasını, eğitim yapmasını isterdi, odaya projeler önerilirdi. Pandemi yüzünden üyelerimiz sadece kredi ister hale geldi. 20 sene önce bankalar bu kadar kredi vermezdi ama kimse Oda kredi versin demezdi. Çünkü Odalar, kredi kooperatifi değildir, ATSO üyesi de kendi emeğiyle çalışan kişi değildir, işverendir, şirkettir. Pandemide bütçe imkanımız olmadığından kredi alarak üyemize kredi verdik. Bunlar Oda tarihinde görülmemiş bir durumdur. 

Pandemi nedeniyle sosyal hayatın, ticaretin durduğu günler yaşadık. Eskiden komitelerimizle birlikte bir yere gider, hafta sonu kapanır ve ortak çalışma yapardık. 2018 yılı Ekim Afyonkarahisar, 2019’da Büyükşehir Belediyesi ile Belek’te toplantı yaptık, ama sonraki 2 yıl pandemi nedeniyle yapamadık.

Maalesef pandemi sosyal ayrışmayı da artırdı. Şehirlerde ve ülkede birliktelik zayıfladı.

  • Eskiden şehir halkı vardı, şimdi şehir halkının yerini sosyal medya grupları aldı.
  • Eskiden hızlı tren, EXPO gibi şehrin ortak projeleri, ortak gündemi vardı. Şimdi fikir tartışması, proje tartışması kalmadı.
  • Eskiden herkes şehrimiz için ne yapabiliriz diye bir araya gelirdi. Son zamanda ben şehir için ne yapabilirim yerine ben şehirden ne alabilirim diye konuşulur oldu.

Maalesef ortak değerleri kaybetmeye başladık. Böyle bir olağan dışı zamanda, olağan dışı koşullarda çalıştık. Bu koşullara rağmen ilkelerimize, değerlerimize sahip çıkmaya gayret ettik.

Bütün bu zorluğa rağmen Antalya ekonomisinde güçlü bir çıkış gerçekleştirdik, bugün şirket sayımız, çalışan sayımız, ihracatımız 2017’den, 2018’den daha iyi. Çalışan sayısında pandemi öncesinin üzerine çıktık. Pandemi döneminde kredisini en fazla artıran iller arasında yer aldık. Şirket ve işyeri sayısındaki artışta İzmir’e yaklaştık. Yabancı konut satışında İstanbul’u geçtik. Tarım sektöründe yatırım rekoru kırıldı.

Bu dönemde hep birlikte çok çalıştık, dürüst çalıştık, projeler ürettik, eserler verdik. Personel sayımız 120’den 106’ya geriledi. Personel sayısını artırmadık, ilkeli davrandık, kendi menfaatimizi değil, odayı düşündük.

Birlikte çok proje ürettik, bununla, bu dönemde bu çalışmalara attığınız imzayla gurur duyun.

PROJE REKORU

  • İletişimin zayıfladığı dönemde Bakanlıklarla, Oda ve borsalarla, STK’larla, Mimar-Mühendis Odalarıyla, SİAD’larla, üniversitelerimizle ortak çalışma ve projeler yaptık.
  • Türkiye’de ulusal ve yerel basında en çok haberi yayınlanan ticaret ve sanayi odası olduk.
  • Antalya liman ücretleri, TARSİM sigorta kapsamı, taşıt kiralama mevzuatı, taşıma mevzuatı, KDV alacakları, kentsel dönüşüm mevzuatı, medikal sektör alacakları gibi sayısız sektörel sorunun çözümü gündeme taşıdık, çözümler ürettik.
  • ATSO ile Sektörel Gündem TV Programları ve basın bültenleriyle sektör temsilcilerimiz sorunlarını ve görüşlerini kamuoyu ile paylaşma imkânı buldu.
  • Geleneksel hale getirdiğimiz Devlet Destekleri Zirvesi ile üyelerimizin SGK, KOSGEB, vergi, kredi, yatırım teşvikleri desteklerinden faydalanması için bütün kurumları Antalya’ya getirdik ve birebir görüşmeler sağladık.
  • Bankalar Birliği toplantılarıyla üyelerimiz banka genel müdürleriyle bir araya gelerek kredi teminat sorunlarını en üst düzeyde dile getirdiler.

Geçmiş dönemlerde anketlerimizde en çok karşılaştığımız üye şikayeti komitelerimizle üyeler arasında iletişim olmamasıydı. Bu nedenle komite bültenlerini üyelerimize göndermeye başladık. İlk kez komite bültenlerini basınla paylaştık.

Bu dönemde yerel basınımız komitelerimizin sesini duyurmak konusunda büyük destek verdi. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyorum.

 ÜYELERİMİZE DESTEK OLDUK

  • ATSO Avantaj Kartla ATSO üyeleri arasında indirimli alışveriş imkânı sunduk. Üyelerimiz sadece akaryakıt indirimi ile oda aidatı miktarından daha fazla tasarruf etme imkanına kavuştular.
  • En düşük oda aidatı – Bütçe zorluklarına rağmen Türkiye’nin en düşük oda aidatlarından birisi ATSO’da oldu. Pandemi döneminde talebimizle aidatlar ertelendi.
  • Nefes Kredisi kapsamında Odamızın imkanlarını zorlayarak, gerektiği yerde kredi çekerek üyelerimize düşük faizli kredi imkânı yarattık.
  • Fuar katılım destekleri ile üyelerimizi yeni iş birliklerine, yeni pazarlara taşıdık.
  • E-oda projesi kapsamında çok sayıda belgede online belgelendirme
  • Ticarette güveni sağlamak için Etik Üye Belgesi’yle etik duyarlılığı teşvik ettik, bu bilince sahip üyelerimize tanıtım desteği verdik. – Türkiye’de ilk, akademik çalışmalara konu oldu.

ATSO’nun her projesinde, her eserinde hepinizin imzası var.

Her dönem başında stratejik planımızı üyelerimize, komitelerimize, meclisimize sorarak hazırladık. Hangi alanda, hangi projeleri yapmamız gerektiği yönünde anketler yaptık. Bu anketler Antalya’nın kurumlarına, STK’larına, üyelerimize de gönderildi. Anketlerle gelen önerileri, mecliste yapılan önerileri değerlendirerek çalışma programımız belirledik. 

KÖK ÖDÜLLERİYLE ANTALYA’YA ESERLER KAZANDIRDIK

ATSO’nun ödül törenlerini tek bir çatı altında toplayıp yapılan tasarrufla ilçelerimize destek olduk, kentimize değer katan eserler kazandırdık. Bir gelenek başlattık:

-Kemer Eğitim ve Sanat Merkezi

-Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu

-AKSU Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uçak Bakım Merkezi

Kemer, Aksu projeleri için defalarca ilçelerimizdeki kurumlarla, üyelerimizle görüşme yaparak karar aldık.

Ödüllerimizi plaket olmanın ötesine taşıdık, ödül alanların isimlerini eserlere vererek ödüllerimize bir değer kattık.

Bu ölümsüz eserlerin bugünkü değerleri 25-30 milyon lirayı bulmaktadır.

En büyük gücümüz dürüstlüğümüz oldu. Onlarca milyonluk işlerde tek bir şaibe yaşanmadı.

Nitekim yaptığımız anketlerde üyelerimizin yönetimimizi dürüst ve çalışkan olarak tanımladıklarını görüyoruz.

ÜYELERİMİZİN ULUSLARARASI PAZARLARA AÇILMALARINA ÖNCÜLÜK ETTİK

  • URGE Projeleriyle sektörel kümelerimiz Amerika, Afrika, Asya kıtalarında yeni pazarlar buldu
  • Avrupa İşletmeler Ağı Projesi ile üyeleri uluslararası eşleştirme faaliyetleri
  • HİSER ile hizmet sektörünü küme yapısı ile yeni pazarlara açan çalışmalar
  • Dış Ticaret İstihbarat Merkezi Hizmetleri
  • İhracat Destek Ofisi
  • Yurtdışı Fuarlara Katılım Organizasyonları – KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Desteği
  • Ticaret ve Alım Heyeti Organizasyonları
  • AB Bilgi Merkezi

Her bir uluslararası toplantıda her bir heyet organizasyonunda inanın ihracatçılarımızdan daha fazla heyecanlanıyorum.

Antalya, dünyanın 4 bir yanına ürün satan bir destinasyon oldu. İhracat verilerine baktığımda, ihracat yapılan ülkelere baktığımda, Odamızın bundaki payını düşündüğümde gurur duyuyorum.

SANAYİ, TARIM, TİCARET VE TURİZMDE DİJİTALLEŞMEYE ÖNCÜ OLDUK

  • 2017-2020 Stratejik planımızda Antalya 4.0 projesiyle; Sanayi 4.0, Tarım 4.0, Ticaret 4.0, Turizm 4.0, Kent 4.0 vizyonunu kentimizin gündemine taşıdık.
  • INOVATSO’YU kurarak, yazılım, elektronik ve mekanik laboratuvarlarıyla StartUp’ lara destek
  • olduk.
  • E-ticaret eğitim ve danışmanlık hizmetiyle üyelerimizin e-ticarete geçmelerine öncü olduk.
  • Üyelerimizin sosyal medya üzerinden ticaretini kolaylaştırmak için Facebook İstasyonu kurduk.
  • Korkuteli Mermer İhtisas OSB Projesi
  • Dijital Tarım Projesi kapsamında pilot uygulamalarımızı tamamladık.
  • Tarım Teknolojileri Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi projemiz BAKA’nın desteklediği 7 projeden birisi oldu, 1,5 milyon liralık proje BAKA desteğiyle start alıyor.

ATSO bu projelerle öncü oda sorumluluğunu fazlasıyla üstlenmiştir.

Antalya 4.0 çatısı altında e-ticaret, dijitalleşme, inovasyon gibi kavramlarla biz doğru rotayı işaret ettik, o yolda yürümeye başladık, ilk başta o rotayı gereksiz bulanlar oldu ancak Antalya ticareti ne kadar doğru konuları gündeme taşıdığımızı yaşayarak gördü.

Dijital kentin, dijital turizmin ne olduğunu, kentte ve sektörlerde ne yapılması gerektiğini ortaya koyduk. Türkiye bu konuda halen yolun başındadır. Dijital turizm destinasyon yönetimi gibi konular gelecek yıllarda daha iyi anlaşılacaktır.

Biz bunları sözde bırakmadık. İşte İnovatso’da startuplarımızdan birisi Teknofest’te ödül aldı. İnovatso’da başlayıp ihracat yapan girişimcilerimizle gurur duyuyoruz.

Tarım 4.0 dedik, dijital tarım projeleri de gerçekleştirdik. Dijitalleşme ve çevreci dönüşüm çalışmalarımız somut projelerle ilerlemeye devam ediyor. Tarım Teknolojileri Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi projesi hazırladık. Bu proje BAKA’nın desteklediği 7 projeden birisi oldu, 1,5 milyon liralık proje BAKA desteğiyle start alıyor.

Bu proje, topraksız tarım, biyoteknoloji, tarımsal yapay zeka yazılımları gibi değişik alanlara hitap edecek önemli bir proje. Bu kapsamda Inovatso, üniversitelerle, kurumlarla, sektörlerle birlikte çalışan yeni bir kuluçka merkezine dönüşmüş olacak.

KENT KÜLTÜRÜNE, KENT TURİZMİNE VE TİCARETİNE DESTEK VEREN PROJELER ÜRETTİK

  • ROTA Antalya ile Antalyalıların ve turistin cep telefonları ile kenti tanıyarak gezmesini sağlayacak bir uygulamayı hayata geçirdik.
  • Gastronomi turizmine ve ticarete destek için Coğrafi işaret Projeleri kapsamında kentimizin değerlerini koruma altına aldık. Antalya’nın piyazına, kabak tatlısına, serpme böreğine, turunç kabuğu ve bergamot kabuğu reçellerine tescil aldık.
  • Mural Antalya ile kentimizin kör duvarlarını turistik cazibe kazandıracak bir estetik dönüşümle sanatçıların fırçalarından çıkan eserlerle donattık.
  • ATSO Kültür Sanat Vakfı, AKS ve ATSO Kaleiçi Evi çalışmaları :
  • Sergiler (Picasso, Andy Warhol, Ara Güler, Rodin gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserleri Antalya ve Antalya’ya gelen turistlerle buluştu)
  • Söyleşiler, konferanslar, paneller, yetişkin ve çocuklara yönelik sanat eğitimleri
  • Antalya belleğini ölümsüzleştiren kitapların basımına ve halkla buluşmasına destek olduk

Bu dönemde kentte birliktelik sağlamak için çok çaba harcadık. ATSO SİAD’lar platformunu ve  ATSO mimar mühendis odaları platformunu oluşturduk. Bölgemiz oda ve borsalarıyla çok güzel bir birliktelik sağladık. SİAD’larımız ve oda ve borsalarımızla Antalya’nın sorunları dosyasını hazırladık, bu dosyayı Bakanlarımıza, siyasi parti genel başkanlarımıza sunduk.

Oda ve borsalar ve SİAD’lar birlikteliğiyle Batı Akdeniz Ticaret Buluşmalarını gerçekleştirdik.

ATSO BU DÖNEMDE DE KENTTE BİRLİKTELİK SAĞLAYAN GÜÇ OLDU

ATSO sadece kentte değil bölgesel bir birleştirici unsur oldu.

2021-2024 Stratejik Planımızın ana unsurlarından birisi iş birliği ağları – networking oldu.

Bölgesel ticareti bir üst seviyeye taşıyarak Batı Akdeniz Bölgesinin refahını artırmak için yola çıktık.

Üyelerimiz Arasında Ticarete Destek Projesi-Batı Akdeniz İşbirliği Ağları (Networking)

  • Batı Akdeniz Bölgesel Ticaret Buluşmasıyla katma değerin Antalya’da, Bölgemizde kalması için networking projesini başlattık.
  • Mayıs 2022 yılında birincisini düzenlediğimiz etkinliği gelenekselleştireceğiz.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Mimar-mühendis odaları birlikteliğiyle çevreci dönüşüm projesi başlattık. Antalya çevreci dönüşüm projesinde 100’e yakın kurum ve kuruluşla çalıştık. Tarım Teknolojileri Merkezi projemiz bu çalışmalarını sonucunda ortaya çıktı. Çünkü merkez iklim değişikliğine dirençli tarıma örnek olacaktır.

ANTALYA ÇEVRECİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

2021-2024 Stratejik Planımızla Antalya’ya yeni ufuklar gösterdik. Bunlardan birisi de çevreci dönüşümdür.

  • Çevreci Dönüşüm Platformu’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi, kamu kurumları, TMMOB Antalya Şubeleri ve tüm paydaşlarla İklim değişikliğine dirençli ekonomi yol haritası çalışması yaptık. Sanayi, tarım, turizm ve kentte çevreci dönüşüm projelerine öncülük ediyoruz
  • Çevreci Oda projesi başlattık, iş süreçlerini dijital platformlara taşıdık, diğer taraftan ATSO binasında yenilenebilir enerji kullanımı projesini hayata geçirdik. Örnek olmak ve Odanın enerji ihtiyacını karşılamak üzere hizmet binasına güneş enerjisi santrali kuruyoruz.
  • Yenilenebilir enerji, iklim değişikliği, Paris Antlaşması, sıfır atık vb konularda bilgilendirme eğitimleri, konferans ve çalıştaylar düzenledik.

Yine emek ve değer verdiğimiz bir çalışma Cumhuriyetimizin 100. Yılı Antalya Simge Eseri Projesidir. İnşallah Antalya olarak Cumhuriyetimize ve Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e vefamızı, güzel bir eserle göstereceğiz.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI BİR SİMGE ESERLE ONURLANDIRMALIYIZ

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Antalya Simge Eseri Projesi-(Fikir Yarışması)
Proje Adı Proje Sahibi
Atatürk Bilim-Sanat Köyü ve Ödülleri (Asil) Serdar Alp Öztürk
100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi (Asil) Batu Açıkbaş
Teknik Veri Evi (TVE)- (Asil) Ercan Evren
Sonsuzluk Anıtı (Asil) Selahattin Çelik
Opera Binası (Yedek) Mehmet Arda
100.yıl Cumhuriyet Kulesi (Yedek) Cem Güney Çevikbaş
100. Yılda Nice 100 yıllara (Yedek) Celal Öziş
Antalya Maritime Museum – Antalya 100. Yıl Cumhuriyet Deniz Müzesi (Yedek) Defne Rengin Çetin
100 Çınar (Yedek) Dr. Vahap Vahapoğlu
Cumhuriyetin Çocukları Sanat Galerisi (Asil) Mediha Kaya

Etik üye belgesi projemiz Türkiye çapında ses getirdi, üzerine makaleler yazıldı. Pandemi başında BAKA ve üniversitemizle hazırladığımız pandeminin ekonomik etkisi senaryo çalışması Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda örnek bir çalışma olarak alındı ve kitap haline getirildi.

Biz ulusal düzeyde de sorunları dile getirdik ve önerilerimizle katkı yaptık. 2018’de seçim öncesinde sunduğumuz reform önerileri bugün de güncelliğini korumaktadır.

Bu alanların bazılarında ilerleme olmuştur, ama pandemi, ekonomik sorunlar ve siyasi uzlaşma olmaması nedeniyle birçok konuda halen ilerleme sağlanması gerekmektedir.  

Projelerimizle dijital ve yeşil dönüşümün, kültürel dönüşümün temellerini attık.  Çünkü Antalya dijital ve yeşil dönüşümle yüksek katma değer üreten lider bir kent olmalıdır. Tarımda, turizmde, sanayide, ticarette yüksek katma değer dönüşümünün başarmak için halen önümüzde uzun bir yol var. Bunu yapmazsak, rant yarışına devam edersek orta gelir tuzağında kalmış, betonlaşmayla kent estetiğini kaybetmiş, vasıflı işgücü ve teknoloji yatırımı çekemeyen, çevre sorunlarına açık bir şehir oluruz.  

Biz her dönem başında stratejik planımızı üyelerimize, komitelerimize, meclisimize sorarak hazırladık.

Hangi alanda, hangi projeleri yapmamız gerektiği yönünde anketler yaptık. Bu anketler Antalya’nın kurumlarına, STK’larına, üyelerimize de gitti.

Anketlerle gelen önerileri, mecliste yapılan önerileri değerlendirerek çalışma programımızı belirledik.  

BU ÇALIŞMALARI ORTAK AKILLA, BİRLİKTE ÇALIŞARAK, KURUMLARLA BİRLİKTE YAPTIK.

ATSO’nun her projesinde, her eserinde hepinizin imzası var.

BU PROJELER ÖVÜNMEK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN YAPILDI, GURUR DUYUN

Hep birlikte o kadar çok çalışma ve proje ürettik ki bunları anlatmaya zamanımız kalmadı. Bunları övünmek için değil, hizmet için yaptık.

Bu zor dönemde bu eserlerden ve projelerden gurur duyun, bunlar hep sizin desteklerinizle başarılmıştır.

Ticaret ve Sanayi Odası dernek değildir, iş dünyası adına şehre sahip çıkan, şehre katkı yapan kurumdur. Her proje ATSO üyesinin Antalya’ya katkısıdır.

Ayrıca, şunun da altını bir kez daha çizeyim. Kemal Özgen ve Çetin Osman Budak dönemlerinde ben başkan vekiliydim. Bu binanın yapımında emeğimiz vardır.

Kültür sanat merkezi yapımında emeğimiz vardır.

Kemer, Aksu projeleri gibi birçok proje yaptık. Bu kadar projede Odamızın itibarına söz söyletmedik, kimseye menfaat sağlamadık.

Dürüst olduk, odanın menfaatini koruduk.

Bunun için de yönetim kurulumuza ve hepinize teşekkür ediyorum.

Emek ve katkıları için;

Meclis Başkanımıza, Başkanlık Divanımıza, Yönetim Kurulu üyelerime ve Başkan Yardımcılarıma, meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. 

Meslek komitelerimize, komite başkanlarımıza ve üyelerine teşekkür ediyorum.

Pandemi dönemi zorluklarına ve yüklerinin artmasına rağmen kurumsal sorumluluk ve fedakarlıkla çalışan personelimize, çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarımıza teşekkür ediyorum.

Bu dönemde kentimize Diplomasi Forumuyla küresel bir etkinlik kazandıran Dışişleri Bakanlığımıza, Batı Akdeniz Ticaret Buluşmalarına destek olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Sayın Valimize, milletvekillerimize, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

Pandemi döneminde kredi desteklerinde Antalya’ya öncelik veren TOBB Başkanımız nezdinde tüm camiamıza, Bölge Oda ve Borsalarımıza teşekkür ediyorum. 

Üyelerimizle biraraya gelerek kredi sorunlarına çözüm üreten Bankalar Birliğimizin Yönetimine teşekkür ediyorum.

Birçok proje ve çalışmada birlikte çalıştığımız İl Müdürlerimize, TMMOB Şube başkanlarımıza ve yönetimlerine, SİAD başkanlarımıza ve yönetimlerine, Üniversitelerimize teşekkür ediyorum.

Proje partnerlerimiz Vodafone, Habitat, TAV gibi kuruluşlara,  AKS sergilerimize katkı yapan sanatçılarımıza, sponsorlarımıza, Rodin sergisindeki katkılarından ötürü Sayın Erbil Arkın’a, iş birliği içinde bulunduğumuz tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.

Çevreci Dönüşüm Platformuna, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Simge Eseri projesine katkı veren tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.

Özel bir teşekkür de Antalya basınımıza. Odamızın çalışmalarını kamuoyuna, üyelerimize duyuran basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. 

ATSO RANT DAĞITAN, MENFAAT SAĞLAYAN BİR KURUM DEĞİLDİR

Bizler Antalya ticaretinde 30-40 yıldır olan insanlarız, Dışarıdan bakan, Odanın imkanlarını, yetkilerini, çalışma sistemini bilmeyen üyelerimiz farklı beklentilerde olabilir, fakat sizler Odanın dününü, bugününü bilen insanlarsınız.

ATSO okuldur, tecrübedir, bilgidir, dürüstlüktür, şehre sahip çıkmaktır.

ATSO hepimizden, herkesten önemlidir. 

Odada görev almaktan kimsenin şahsi bir beklentisi yoktur.

ATSO rant dağıtan, menfaat sağlayan bir kurum değildir.

Odanın itibarını, saygınlığını korumak hepimizin ortak sorumluluğudur.

56 bin üyemizin her biri Antalya için bir fikri ve projesi varsa Odaya, komitesine gelerek, hatta bir mail atarak projesini gerçekleştirebilir. Biz zaten her yıl anketlerle fikir ve proje soruyoruz. Bunun için komite, meclis üyesi, başkan olmaya gerek yoktur.

Çağdaş şehirlerde ve kurumlarda biz ve onlar diye bir ayrım olamaz. Aşiretler çağında değiliz. ATSO’da biz ve onlar diye bir şey yoktur, her üye değerlidir, eşittir.

Ülkemiz siyasi kavgalardan yeterince çekmiştir, iş dünyasına düşen görev kente ve ülkeye vizyon vermek, proje üretmek, ticaret ahlakını korumak, kenti korumaktır.

140 yıllık kurumumuz hep daha ileri yerlere gelmiştir, bundan sonra da ilerlemeye devam edecektir. 

Bu görevler gelip geçer, sevgi, saygı, vefa kalır.

Hepiniz değerli insanlarsınız, Antalya’da yatırım yapmış, üreten, istihdam yaratan herkes değerlidir. Kurumumuza, şehre değer vermek, önce herkese değer vermekten başlar.

Bu meclis, görev döneminde bu sorumlulukla hareket etmiştir.

Seçim sürecini de Odamızın 1,5 asıra yaklaşan kültürüne yakışan olgunlukta yürüteceğimizden şüphem yoktur.

İş dünyası olarak saygı ve nezaketten ödün vermeden bir demokrasi şenliği yaşayacağımıza inanıyorum.

Bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sevgi ve saygıyla sizleri selamlıyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.”

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir