Antalya Serbest Bölgesi rekor kırdı


Antalya Serbest Bölgesi ülkemiz ekonomisine üretim, istihdam ve ihracat olarak önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

Antalya Serbest Bölgesi İşleticisi ASBAŞ’tan yapılan açıklamaya göre,  bölge ihracatı Haziran ayında, kurulduğu günden itibaren aylık bazda bir rekora imza atarak 101 milyon dolara ulaştı.

ASBAŞ’tan yapılan açıklama şöyle;

2022 yılının ilk yarısındaki ticaret hacmimiz 620 milyon USD olurken, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %30’luk artış gerçekleşti. Bu rakamın 585 milyon USD’si imalat kaleminde gerçekleşirken, imal edilen ürünleri Sanayi Grubu Ürünleri oluşturdu. En fazla ticaretimiz % 46 oran ile OECD ülkeleri ile yapılırken başı AB Ülkeleri çekti. OECD ülkelerine 287 milyon USD’lik ticaret yapıldı. En çok ticaret hacmine sahip ülke Almanya’yı İtalya, Hollanda ve A.B.D. takip etti.  Antalya Serbest Bölge ve Serbest Bölge Limanı’nın sağladığı lojistik avantaj sayesinde dünyanın dört bir yanına ihracat yapılabiliyor. 

88 FİRMA 6 bin 282 İSTİHDAM

Yat, tekstil, medikal, elektronik, tarım, metal-maden ve kimya sektörlerine sağladığı katma değerle önemli bir yere sahip olan bölgemizde 88 firmada 6282 kişi istihdam edilmektedir.  30 tanesi yabancı sermayeli olan Bölgemiz firmalarında,  14 farklı ülkenin ortaklığı bulunmaktadır. Bölgemiz yabancı yatırımcı için önemli bir merkezdir.

Coğrafi yapısı ve lojistik avantajları dolayısıyla yat sektörünün kümelenme oluşturduğu bölgemizde 2022 yılında 35 deniz aracı imal edilerek sahiplerine teslim edilirken, toplamda 549 deniz aracının imalatı tamamlanmıştır.

Antalya Serbest Bölgesi, lojistik, vergisel avantajları, ekonomik arazi kirası, hazır altyapısı,  ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmişlik düzeyi ile özellikle yabancı yatırımcıların ilgisini çekmekte ve her yeni dönem ticaret hacmini ve istihdamını arttırarak ülkemiz ve bölgemiz ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır.”

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir